-
Tilb. tid 15 minutter min
Holdbarhed 3 dage d
Tid i alt 15 minutter min
Antal 5 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
- 10 skiver prosciutto crudo italiensk skinke
- 2 modne nektariner
- 150 gram cherrytomater mix af farver og sorter
- 125 gram mozzarellakugler
- 20 gram mandelflager
- Frisk basilikum
- 1 spsk god olivenolie
- 1/2 tsk flagesalt
- 3 kværn sort peber
Fremgangsmåde
- Varm en pande op ved lav varme og rist mandelflagerne. Vend dem et par gange undervejs, til de er let gyldne og dufter let nøddeagtigt
- Anret prosciuttoen på et stort fad, så den ligger let krøllet og luftigt
- Halver tomater og mozzarella, og fordel dem over skinken
- Drys med mandelflager og pynt med små, spæde basilikumblade
- Top med olivenolie, et drys flagesalt og friskkværnet peber
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Prosciutto: Kan erstattes af parmaskinke eller serrano.
- Olie med smag: Du kan også toppe retten med en olie der ertilsat smag; eksempelvis basilikum, trøffel eller citron.
- Tapas: Denne ret egner sig perfekt som tapas eller som appetizer.