Prosciutto med nektariner, mozzarella og mandler

Her får du en super enkel og lækker sommersalat med et skønt mix af sødt og salt. Nektariner, farverige tomater, små mozzarellakugler og sprøde mandelflager passer perfekt sammen med den italienske prosciutto. En smule olivenolie, basilikum, friskkværnet peber og lidt flagesalt på toppen, og så er der serveret. Friskt, velsmagende og dekorativt – perfekt til sommerbordet.
-

Tilb. tid 15 minutter
Holdbarhed 3 dage
Tid i alt 15 minutter
Antal 5 personer

Ingredienser

  • 10 skiver prosciutto crudo italiensk skinke
  • 2 modne nektariner
  • 150 gram cherrytomater mix af farver og sorter
  • 125 gram mozzarellakugler
  • 20 gram mandelflager
  • Frisk basilikum
  • 1 spsk god olivenolie
  • 1/2 tsk flagesalt
  • 3 kværn sort peber

Fremgangsmåde

  • Varm en pande op ved lav varme og rist mandelflagerne. Vend dem et par gange undervejs, til de er let gyldne og dufter let nøddeagtigt
  • Anret prosciuttoen på et stort fad, så den ligger let krøllet og luftigt
  • Halver tomater og mozzarella, og fordel dem over skinken
  • Drys med mandelflager og pynt med små, spæde basilikumblade
  • Top med olivenolie, et drys flagesalt og friskkværnet peber

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Prosciutto: Kan erstattes af parmaskinke eller serrano.
  • Olie med smag: Du kan også toppe retten med en olie der ertilsat smag; eksempelvis basilikum, trøffel eller citron. 
  • Tapas: Denne ret egner sig perfekt som tapas eller som appetizer. 

Fortsæt dit madeventyr

Tærte med hokkaido, feta og flødeost

Bagt camembert med friske figner

Grillet aubergine med burrata og pesto

Empanadas med kylling og krydderier

Jomfruhummerhaler med urter og hvidløg

Sprøde Chicken Bites

Søg efter opskrift eller artikel