Rejesalat i butterdej

Rejesalat i butterdejsskiver ser festlige ude på ethvert bord. Rejerne er tilsmagt med dild, fintrevet citronskal og creme fraiche, der giver en frisk og velsmagende hapser. Rejefyldet placeres mellem to sprøde butterdejsskiver, og pyntes af med cremet flødeost og rød skovsyre.
-

Tilb. tid 10 minutter
Holdbarhed 3 days
Tid i alt 35 minutter
Antal 7 personer

Ingredienser

Butterdejsskiver

  • 1/2 plade butterdej
  • 1 æg sammenpisket til pensling

Rejesalat

  • 125 gram rejer drænet vægt
  • 2 tsk god mayonnaise eksempelvis Hellman's
  • 1 tsk creme fraiche 18%
  • 1 tsk finthakket dild
  • 1/8 tsk revet citronskal
  • 1/2 tsk flagesalt
  • 2 kværn sort peber
  • 50 gram flødeost gerne Philadelphia
  • Rød skovsyre til pynt

Fremgangsmåde

Butterdejsskiver

  • Tænd ovnen på 175 grader
  • Brug en udstikker til at lave fine runde stykker af butterdej (ca. 5-6 cm i bredden)
  • Kom butterdejsskiverne på en bageplade og pensl med sammenpisket æg
  • Bag butterdejsskiverne i ca. 13 minutter, til de er hævet op og blevet gyldne
  • Lad butterdejsskiverne køle af

Rejesalat

  • Bland alle ingredienser til rejesalaten og smag til med citronskal, salt, peber, mayonnaise og creme fraiche

Anretning

  • Skær de afkølede butterdejsskiver over, så der er to halve
  • Kom en stor teskefuld rejesalat mellem to butterdejsskiver
  • Kom flødeosten i en sprøjtepost og sprøjt det ud på den øverste top (eller anret den blot som en klat på toppen)
  • Pynt af med rød skovsyre og server med det samme

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Forberedelse: Rejesalaten kan laves forud og dermed vær klar når der skal anrettes.
  • Butterdej: Butterdejsskiverne skal laves på dagen, da det hurtigt går hen og bliver kedeligt i teksturen. 
  • Supplement: Sammen med disse fine hapsere, er det også et hit med rugbrødsskiver med laksemousse. Se opskriften her.  

Fortsæt dit madeventyr

Empanadas med kylling og krydderier

Jomfruhummerhaler med urter og hvidløg

Sprøde Chicken Bites

Brød med trøffelmayo og sort caviar

Cheddar bites med butterdej, ost og skinke

Pisket ricotta med stegte oliven og nødder

Søg efter opskrift eller artikel