-
Tilb. tid 10 minutter min
Holdbarhed 3 days d
Tid i alt 35 minutter min
Antal 7 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
Butterdejsskiver
- 1/2 plade butterdej
- 1 æg sammenpisket til pensling
Rejesalat
- 125 gram rejer drænet vægt
- 2 tsk god mayonnaise eksempelvis Hellman's
- 1 tsk creme fraiche 18%
- 1 tsk finthakket dild
- 1/8 tsk revet citronskal
- 1/2 tsk flagesalt
- 2 kværn sort peber
- 50 gram flødeost gerne Philadelphia
- Rød skovsyre til pynt
Fremgangsmåde
Butterdejsskiver
- Tænd ovnen på 175 grader
- Brug en udstikker til at lave fine runde stykker af butterdej (ca. 5-6 cm i bredden)
- Kom butterdejsskiverne på en bageplade og pensl med sammenpisket æg
- Bag butterdejsskiverne i ca. 13 minutter, til de er hævet op og blevet gyldne
- Lad butterdejsskiverne køle af
Rejesalat
- Bland alle ingredienser til rejesalaten og smag til med citronskal, salt, peber, mayonnaise og creme fraiche
Anretning
- Skær de afkølede butterdejsskiver over, så der er to halve
- Kom en stor teskefuld rejesalat mellem to butterdejsskiver
- Kom flødeosten i en sprøjtepost og sprøjt det ud på den øverste top (eller anret den blot som en klat på toppen)
- Pynt af med rød skovsyre og server med det samme
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Forberedelse: Rejesalaten kan laves forud og dermed vær klar når der skal anrettes.
- Butterdej: Butterdejsskiverne skal laves på dagen, da det hurtigt går hen og bliver kedeligt i teksturen.
- Supplement: Sammen med disse fine hapsere, er det også et hit med rugbrødsskiver med laksemousse. Se opskriften her.