Rugbrødstoast med pesto og karamelliserede løg

Rugbrødstoast er en sprød og mættende toast, hvor det lyse brød er udskiftet med rugbrød. Toasten er fyldt med smag og teksturer fra pesto, flødeost og karamelliserede skalotteløg. Det er et stort hit hver gang at den laves herhjemme, når der er lidt ekstra tid til at kræse om morgenmaden eller frokosten.
-

Tilb. tid 20 minutter
Holdbarhed 3 dage
Tid i alt 20 minutter
Antal 1 personer

Ingredienser

  • 2 skiver godt rugbrød
  • 1 tsk grøn pesto
  • 1 1/2 tsk flødeost naturel gerne Philadelphia
  • 1 skive god skinke
  • 1 skive ost
  • Lidt smør til stegning

Karamelliserede løg

  • 1 skalotteløg
  • 1 spsk rapsolie
  • 1/2 tsk flagesalt
  • 1/2 tsk sukker
  • 1 tsk balsamicoeddike
  • 2 kværn peber

Fremgangsmåde

Karamelliserede løg

  • Varm en pande op ved lav varme
  • Halver skalotteløget og skær herefter i tynde skiver
  • Kom olie på panden og steg løgene til det er gennemsigtige og har taget lidt farve
  • Tilføj de resterende ingredienser til løgene og lad dem karamelliserede under jævnlig omrøring. Det tager omkring 5-7 minutter

Toast

  • Tænd for en toaster/bordgrill
  • Smør flødeost på den ene skive rugbrød og pesto på den anden (Ikke alt for langt ud til kanten)
  • Kom ost og skinke på den ene halvdel, og placer de karamelliserede løg herpå
  • Saml rugbrødsskiverne og smelt lidt smør, der hvor at toasten skal ligge i toasteren
  • Varm den indtil at de er blevet sprød på overfladen og osten er smeltet
  • Serveres lun, eventuelt med en god salat til

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Valg af skinke: Vælg gerne en italiensk skinke til denne toast. Jeg går altid efter en prosciutto cotto, der kan findes i de fleste supermarkeder. Denne type skinke er kogt og saltet, hvilket bidrager med meget smag til toasten.
  • Valg af ost: Vælg gerne en ost der har godt med smag. Osten spiller en central rolle i en toast, hvoraf det bedst resultat opnåes ved at vælge en kvalitetsost.

Fortsæt dit madeventyr

Chiagrød med kakao og appelsin

Tynde pandekager med vanilje

Croffle med lemoncurd, chokolade og blåbær

Bananbrød med yoghurt og stegte blåbær

Gnocchi med græskar og kokosmælk

Tærte med hokkaido, feta og flødeost

Søg efter opskrift eller artikel