Salat med grønne asparges og rejer

En frisk og enkel salat der kombinerer sprøde grønne asparges, farverige tomater og salte rejer med en cremet dilddressing. Den er både let og mættende på samme tid, fuld af smag og tekstur. Den passer perfekt som forret, let frokost eller tilbehør til sommerens måltider. En skøn kombination af gode råvarer, der bringer forårs- og sommerstemning til bordet. Serveres gerne med et godt baguette og en pisket smør (se forslag under tips).
-

Tilb. tid 10 minutter
Holdbarhed 3 dage
Tid i alt 10 minutter
Antal 5 portioner

Ingredienser

Dilddressing

  • 200 gram creme fraiche 18%
  • 1 spsk god mayonnaise
  • 1 spsk citronsaft
  • 1/2 bundt dild finthakket
  • 1/2 rødløg finthakket
  • 1/2 tsk sukker
  • 1/2 tsk flagesalt måske lidt mere
  • 3 kværn sort peber

Salat

  • 250 gram mix cherrytomater
  • 250 gram grønne asparges
  • 170 gram rejer drænet vægt
  • 50 gram salatmix
  • Frisk dild/skovsyre til pynt

Fremgangsmåde

  • Bland dressingen og smag til
  • Halver tomater, skær asparges på skrå i mundrette bider og dræn rejer
  • Fordel salatmix på et fad og kom tomater samt de grønne asparges ovenpå
  • Placer skefulde af dressing på al salaten og kom de drænede rejer ovenpå
  • Pynt med dild og/eller rød skovsyre

Alberte’s tips, tricks og gode råd

Fortsæt dit madeventyr

Grillet aubergine med burrata og pesto

Salat med kartofler, blåbær, feta og salte mandler

Salat med kartofler, ærter, bacon og parmesan

Salat med sød kartoffel, bær, ærter og feta

Perlespeltsalat med æble, feta og serrano

Salat med bagte gulerødder, bulgur, pistacie og feta

Søg efter opskrift eller artikel