-
Tilb. tid 20 minutter min
Holdbarhed 3 days d
Tid i alt 1 time t 5 minutter min
Antal 4 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
Kartofler
- 650 gram kartofler med skræl
- 2 1/2 spsk sesamfrø
- 3 spsk olie
- 2 tsk flagesalt
Derudover
- 100 gram bacon
- 130 gram ærter friske eller frosne
- 125 gram sukkerærter delt i tre dele
- 50 gram parmesan i flager
Fremgangsmåde
Bacon
- Opvarm ovnen til 180 grader
- Kom bacon på en bageplade beklædt med bagepapir
- Steg bacon i ovnen i 13-15 minutter, til det er helt sprødt og gyldent
- Når baconet er færdigstegt, tages det af bradepanden og lægges på en tallerken med køkkenrulle (bagepapir bruges også til kartofler)
Kartofler
- Skær kartoflerne i små mundrette stykker og bland med olie, sesam og flagesalt
- Fordel kartoflerne på det samme stykke bagepapir, som baconet blev stegt på
- Bag kartoflerne i ovnen i ca. 35 minutter, hvor der røres i dem et par gange undervejs
Anretning
- Del sukkerærterne i tre dele, skær parmesan i flager, skær bacon i mindre stykker og blanchér ærterne kortvarigt (hvis de er frosne)
- Fordel kartoflerne på et fad og hæld ærterne over
- Fordel sukkerærter, bacon og parmesanflager
- Server med en god dressing eller som tilbehør til maden