Salat med sød kartoffel, bær, ærter og feta

En lækker og farverig salat med bagt sød kartoffel, bær, sukkerærter og feta. En frisk salat der forener det søde, salte og cremede. Den bagte søde kartoffel tilføjer bløde smagsnuancer, mens bærrene og sukkerærterne giver en frisk og sprød kontrast. Toppet med cremet feta, der tilfører en salt balance - og bidrager til at salaten både er sund og mættende.
-

Tilb. tid 12 minutter
Holdbarhed 1 day
Tid i alt 40 minutter
Antal 0

Ingredienser

Bagt sød kartoffel

  • 430 gram sød kartoffel
  • 3 spsk olie
  • 2 tsk flagesalt
  • 5 kværn sort peber

Salat

  • 50 gram salatmix
  • 200 gram jordbær
  • 125 gram sukkerærter
  • 100 gram blåbær
  • 150 gram cremet feta gerne fra blok
  • 1/2 dl cashewnødder

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 190 grader
  • Skrub den søde kartoffel grundigt og skær den i små mundrette tern (med skræl på)
  • Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og fordel olie og krydderier over. Bland grundigt sammen og bag i ovnen i 30-35 minutter
  • Kartoffelternene er færdige når de er lidt puffede og har fået farve
  • Skær jordbærrene i både, del sukkerærterne i tre dele, og halver halvdelen af blåbærrene
  • Fordel salatmixen på et stort fad og fordel de lune/afkølede kartoffeltern
  • Fordel sukkerærter, jordbær og feta, og færdiggør salaten med et drys cashewnødder

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Salatmix: Til denne salat kan jeg bedst lide et mix af spæde salater som babyspinat, rucola, rødbedeblade og rød batavia.

Fortsæt dit madeventyr

Grillet aubergine med burrata og pesto

Salat med kartofler, blåbær, feta og salte mandler

Salat med kartofler, ærter, bacon og parmesan

Salat med grønne asparges og rejer

Perlespeltsalat med æble, feta og serrano

Salat med bagte gulerødder, bulgur, pistacie og feta

Søg efter opskrift eller artikel