Serrano med tomater, oliven og burrata

Et serranofad er et skønt delefad, der både har smagen af citrus, balsamico glace og friske krydderurter. Udover de skønne smagsnuancer gør det også et flot indtryk på bordet, selvom det er hurtigt at lave. Perfekt til tapas, som appetizer, forret eller en let frokost.
-

Tilb. tid 15 minutter
Holdbarhed 2 days
Tid i alt 1 time 15 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 6 skiver god serranoskinke delt i mindre stykker
  • 150 gram mix oliven med krydderurter halvdelen skåret i halve
  • 1 burrata
  • 1/2 citron skal herfra
  • Balsamico glace* se tips
  • Flagesalt
  • Friskkværnet peber
  • Frisk basilikum og/eller persille

Semidried tomater

  • 200 gram cherrytomater
  • 1 spsk frisk timian finthakket
  • 1 1/2 spsk olivenolie
  • 1 tsk flagesalt
  • 1/2 tsk sukker
  • 5 kværn sort peber

Fremgangsmåde

Semidried tomater

  • Tænd ovnen på 150 grader
  • Halver tomaterne og bland med alle ingredienser i en skål
  • Kom dem på en bageplade med bagepapir, med den skårne side opad
  • Bag i ca. 1 time, til de er faldet sammen og blevet mørkerøde. Er der forsat meget væske/tomatkød i tomaterne, giv dem da 10 minutter mere

Serranofad

  • Fordel stykker af serrano i ét lag på et fad, og kom stykker af burrata udover
  • Fordel oliven og semidried tomater
  • Pynt af med balsamico glace, friske krydderurter, revet citronskal, salt og peber

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Opbevaring: Semidried tomater kan opbevares på køl, i et glas med låg. Kom tomaterne i glasset og overhæld dem med olie, det forlænger holdbarheden. 
  • Tørrede krydderier: Der kan også bruges 1 tsk tørret timian til tomaterne, i stedet for friske krydderurter. 
  • Balsamico glace: Kan købes i de fleste større supermarkeder. Lav din egen balsamico glace: Hæld 100 ml balsamicoeddike i en kasserolle og opvarm til kogepunktet, rør rundt undervejs. Skru lidt ned for varmen og lad koge ind til den opnår en tyk konsistens. Lad køle og tilføj lidt flagesalt. Kan bruges med det samme eller opbevares på køl i lukket glas. 

Fortsæt dit madeventyr

Grillet aubergine med burrata og pesto

Prosciutto med nektariner, mozzarella og mandler

Empanadas med kylling og krydderier

Jomfruhummerhaler med urter og hvidløg

Sprøde Chicken Bites

Brød med trøffelmayo og sort caviar

Søg efter opskrift eller artikel