Sommerkage med flødeostecreme og bær

Den skønneste sommerkage med en lys luftig bund, lækker flødeostecreme og friske bær. Cremen er lavet på flødeost, piskefløde og et strejf af vanilje. Pynt med dine foretrukne bær og frugter, eller giv kagen et ekstra pift med chokolade på toppen. Perfekt til sommergæster, fødselsdag eller en hyggelig eftermiddag i solen.
-

Tilb. tid 25 minutter
Holdbarhed 4 days
Tid i alt 2 timer
Antal 8 personer

Ingredienser

Kagebund

  • 190 gram blødt smør
  • 190 gram sukker
  • 1/2 citron revet skal herfra
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1/4 tsk flagesalt
  • 3 æg
  • 195 gram hvedemel
  • 1 1/4 tsk bagepulver

Flødeostecreme

  • 200 gram flødeost jeg foretrækker Philadelphia
  • 2 dl piskefløde 36 eller 38%
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/4 citron revet skal herfra

Topping

  • 400 gram friske jordbær
  • 125 gram friske blåbær

Fremgangsmåde

Kagebund

  • Opvarm ovnen til 175 grader
  • Kom smør, sukker, vanilje, citronskal og flagesalt i en stor skål
  • Pisk sammen i 2-3 minutter, til det bliver lyst og luftigt
  • Pisk æggene i ét ad gangen, pisk grundigt mellem hvert æg
  • Bland hvedemel og bagepulver, og sigt det i dejen
  • Bland forsigtigt sammen med en dejskraber
  • Beklæd en springform (Ø26/28) med bagepapir og hæld dejen heri
  • Fordel dejen med en dejskraber og bag i ovnen i 21-24 minutter
  • Kagen er færdig når den er let gylden på toppen og der ikke sidder dej tilbage når man stikker i den
  • Lad kagen køle på en rist i en times tid

Flødeostecreme

  • Kom alle ingredienser til cremen i en skål, og pisk til den er tyknet og luftig

Sammensætning af kagen

  • Kom den afkølede kagebund på et kagefad og fordel flødeostecremen ovenpå med en dejskraber (den må gerne være lidt ujævn og rustik i kanterne)
  • Skær frugt og bær og fordel dem ovenpå kagen
  • Opbevar på køl indtil den skal serveres

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Frugter og bær: På denne kage kan du også gøre brug af mango, brombær, ribs, passionsfrugt, hindbær, ananaskirsebær og ananas. 

Fortsæt dit madeventyr

Flødebollefad med vaniljeskum

Bananpandekager med havregryn

Butterdejstærte med flødecreme og æbler

Snoet ramsløgsbrød med cheddar

Bagte blommer med pisket flødeost

Svampede citronsnegle med kardemomme

Søg efter opskrift eller artikel