-
Tilb. tid 25 minutter min
Holdbarhed 4 days d
Tid i alt 2 timer t
Antal 8 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
Kagebund
- 190 gram blødt smør
- 190 gram sukker
- 1/2 citron revet skal herfra
- 2 tsk vaniljesukker
- 1/4 tsk flagesalt
- 3 æg
- 195 gram hvedemel
- 1 1/4 tsk bagepulver
Flødeostecreme
- 200 gram flødeost jeg foretrækker Philadelphia
- 2 dl piskefløde 36 eller 38%
- 2 spsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/4 citron revet skal herfra
Topping
- 400 gram friske jordbær
- 125 gram friske blåbær
Fremgangsmåde
Kagebund
- Opvarm ovnen til 175 grader
- Kom smør, sukker, vanilje, citronskal og flagesalt i en stor skål
- Pisk sammen i 2-3 minutter, til det bliver lyst og luftigt
- Pisk æggene i ét ad gangen, pisk grundigt mellem hvert æg
- Bland hvedemel og bagepulver, og sigt det i dejen
- Bland forsigtigt sammen med en dejskraber
- Beklæd en springform (Ø26/28) med bagepapir og hæld dejen heri
- Fordel dejen med en dejskraber og bag i ovnen i 21-24 minutter
- Kagen er færdig når den er let gylden på toppen og der ikke sidder dej tilbage når man stikker i den
- Lad kagen køle på en rist i en times tid
Flødeostecreme
- Kom alle ingredienser til cremen i en skål, og pisk til den er tyknet og luftig
Sammensætning af kagen
- Kom den afkølede kagebund på et kagefad og fordel flødeostecremen ovenpå med en dejskraber (den må gerne være lidt ujævn og rustik i kanterne)
- Skær frugt og bær og fordel dem ovenpå kagen
- Opbevar på køl indtil den skal serveres
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Frugter og bær: På denne kage kan du også gøre brug af mango, brombær, ribs, passionsfrugt, hindbær, ananaskirsebær og ananas.