-
Tilb. tid 15 minutter min
Holdbarhed 21 dage d
Tid i alt 1 time t 10 minutter min
Antal 12 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
- 150 gram hvedemel
- 100 gram mandler halveret på langs
- 110 gram sukker
- 1/2 citron revet skal herfra
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/2 tsk bagepulver
- 1/2 tsk fint salt
- 5 dråber mandelessens
- 2 æg sammenpiskede
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft
- Bland alle ingredienser pånær æg
- Tilføj sammenpisket æg og saml dejen, indtil den er klistret og formbar
- Fordel dejen med en ske til to aflange stænger på en bageplade med bagepapir
- Kom lidt vand på hænderne og form stængerne brede og flade (bredde af 4-5 cm). Glat dejen pæn og jævn
- Bag i 20 minutter og lad køle af i 15 minutter
- Skær de lune cantuccini diagonalt (2 cm mellem hvert snit) for at få den klassiske cantuccini-form
- Fordel kagerne på bagepladen med bagepapir og bag igen ved 175 grader i 17 minutter
- Opbevares i en lufttæt beholder og holder sig friske i 3-4 uger grundet den tørre krumme
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Chokolade: For ekstra kræs kan man dyppe den ene ende i smeltet mørk chokolade og rive lidt citronskal over, inden chokoladen størkner.