Sprøde italienske cantuccini

Italienske cantuccini med sprøde mandler og en let vaniljesmag, der stammer fra det smukke Toscana. Småkagerne bages ad to gange for at få den perfekte sprødhed, der giver dem det rigtige knas og tørre krumme. Cantuccini kommer virkelig til sin ret, når den nydes sammen med en god kop kaffe eller te.
-

Tilb. tid 15 minutter
Holdbarhed 21 dage
Tid i alt 1 time 10 minutter
Antal 12 personer

Ingredienser

  • 150 gram hvedemel
  • 100 gram mandler halveret på langs
  • 110 gram sukker
  • 1/2 citron revet skal herfra
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk fint salt
  • 5 dråber mandelessens
  • 2 æg sammenpiskede

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  • Bland alle ingredienser pånær æg
  • Tilføj sammenpisket æg og saml dejen, indtil den er klistret og formbar
  • Fordel dejen med en ske til to aflange stænger på en bageplade med bagepapir
  • Kom lidt vand på hænderne og form stængerne brede og flade (bredde af 4-5 cm). Glat dejen pæn og jævn
  • Bag i 20 minutter og lad køle af i 15 minutter
  • Skær de lune cantuccini diagonalt (2 cm mellem hvert snit) for at få den klassiske cantuccini-form
  • Fordel kagerne på bagepladen med bagepapir og bag igen ved 175 grader i 17 minutter
  • Opbevares i en lufttæt beholder og holder sig friske i 3-4 uger grundet den tørre krumme

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Chokolade: For ekstra kræs kan man dyppe den ene ende i smeltet mørk chokolade og rive lidt citronskal over, inden chokoladen størkner.

Fortsæt dit madeventyr

Bananbrød med chia, mandler og yoghurt

Flødebollefad med vaniljeskum

Sommerkage med flødeostecreme og bær

Sprøde Chicken Bites

Snoet ramsløgsbrød med cheddar

Cheddar bites med butterdej, ost og skinke

Søg efter opskrift eller artikel