Tortilla med løg, mascarpone og bacon

Tortillas giver en let og sprød bund, der er nem at arbejde med og som ikke ligger tungt i maven. Denne opskrift er inspireret af tarte flambée fra Alsace i Frankrig – et område, jeg har besøgt mange gange i min opvækst. Tarte flambée er traditionelt meget tynde pizzaer med fromage, bacon og løg. Hvis du mangler en god forret, appetizer eller snack til dine gæster, er disse tortillas helt perfekte!
-

Tilb. tid 15 minutter
Holdbarhed 1 day
Tid i alt 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4 mellemstore tortillas

Mascarponecreme

  • 250 gram mascarpone
  • 4 spsk creme fraiche 18%
  • 1/2 lime saften herfra
  • 1 tsk flagesalt
  • 6 kværn sort peber

Topping

  • 200 gram bacon i tern
  • 1 rødløg skåret i tynde ringe
  • 3 forårsløg de grønne toppe, skåret i tynde skiver

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  • Kom bacon på en bageplade med bagepapir og steg i ovnen i 12-15 minutter, indtil gennemstegt og lys gyldent
  • Skær rødløg i tynde skiver, helst på et mandolinjern
  • Bland creme fraiche, mascarpone, lime, salt og peber
  • Smør et lag mascarponecreme på hver tortilla
  • Top med tynde skiver rødløg og stegt bacon, og bag i ovnen i ca. 6-7 minutter
  • Pynt af med forårsløg og server med det samme

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Bacon: I denne ret er bacon en vigtig smagsgiver til retten, da den både bidrager med tekstur, smag og salt til retten. Kan eventuelt erstattes af serranoskinke, der ikke skal steges i ovnen først, men som blot ligges på tortillaen inden de kommes i ovnen. 

Fortsæt dit madeventyr

Grillet aubergine med burrata og pesto

Prosciutto med nektariner, mozzarella og mandler

Empanadas med kylling og krydderier

Jomfruhummerhaler med urter og hvidløg

Sprøde Chicken Bites

Brød med trøffelmayo og sort caviar

Søg efter opskrift eller artikel