-
Tilb. tid 15 minutter min
Holdbarhed 1 day d
Tid i alt 30 minutter min
Antal 4 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
- 4 mellemstore tortillas
Mascarponecreme
- 250 gram mascarpone
- 4 spsk creme fraiche 18%
- 1/2 lime saften herfra
- 1 tsk flagesalt
- 6 kværn sort peber
Topping
- 200 gram bacon i tern
- 1 rødløg skåret i tynde ringe
- 3 forårsløg de grønne toppe, skåret i tynde skiver
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft
- Kom bacon på en bageplade med bagepapir og steg i ovnen i 12-15 minutter, indtil gennemstegt og lys gyldent
- Skær rødløg i tynde skiver, helst på et mandolinjern
- Bland creme fraiche, mascarpone, lime, salt og peber
- Smør et lag mascarponecreme på hver tortilla
- Top med tynde skiver rødløg og stegt bacon, og bag i ovnen i ca. 6-7 minutter
- Pynt af med forårsløg og server med det samme
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Bacon: I denne ret er bacon en vigtig smagsgiver til retten, da den både bidrager med tekstur, smag og salt til retten. Kan eventuelt erstattes af serranoskinke, der ikke skal steges i ovnen først, men som blot ligges på tortillaen inden de kommes i ovnen.