-
Tilb. tid 20 minutter min
Holdbarhed 4 days d
Tid i alt 2 timer t 20 minutter min
Antal 5 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
- 2 spsk olie til stegning
- 1 løg finthakket
- 4 fed hvidløg finthakket
- 500 gram kronvildt hakket
- 2 store gulerødder
- 200 gram brune champignon
- 3 stilke bladselleri
- 1 dåse hakkede tomater jeg foretrækker Mutti tomater
- 140 gram tomatpuré
- 2 1/2 dl oksefond 1 Knorr Fond "Du Chef" oksefond opløst i vand
- 1/2 tsk sukker
- 1 tsk fint salt
- 2 tsk herbes de provence* fransk krydderi med forskellige tørrede urter
- 4 kværn sort peber
- 1 håndfuld frisk basilikum skåret i strimler
Fremgangsmåde
- Hak løg og hvidløg samt skær champignon, bladselleri og gulerrødder i små fine stykker
- Opvarm en sauterpande ved middel varme og kom 1 spsk olie på panden
- Steg løg og hvidløg i nogle minutter og skub dem ud til kanten
- Kom det hakkede krondyr på panden og lad få lidt farve
- Når køddet er gennemstegt tilføjes grøntsager og blandes godt
- Lad stege under jævnlig omrøring i ca. 10 minutter
- Tilføj de resterende ingredienser (pånær frisk basilikum) og skru ned til lav varme
- Kom låg på panden og lad vildtgryden simre i 2-4 timer
- Tilføj frisk basilikum, og smag til med salt og peber
- Serveres til kartofler/tyttebærsyltetøj/agurkesalat eller ovenpå pasta med en god omgang revet parmesan
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Herbes de provence: Kan udskiftes med et mix af tørret oregano, basilikum, timian og rosmarin.