-
Tilb. tid 20 minutter min
Holdbarhed 3 dage d
Tid i alt 40 minutter min
Antal 4 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
Zucchini fritter
- 1 stor zucchini
- 1 1/2 tsk flagesalt
- 1 1/2 dl panko
- 1 æg sammenpisket med lidt salt og peber
- 1 dl olie til stegning
Paprikadressing (forslag)
- 4 spsk creme fraiche 18%
- 1 dl god mayonnaise
- 2 spsk ketchup
- 1/2 fed hvidløg
- 1/2 tsk sennep
- 1 tsk paprika
- 1 tsk løgpulver
- 1/2 tsk sukker
- 1 tsk citronsaft
- 1/2 tsk flagesalt
- 5 kværn sort peber
Fremgangsmåde
Zucchini fritter
- Skær enderne af zucchini'en og del den i 3 stykker
- Del hvert stykke i 8-10 stænger
- Kom stængerne på en tallerken med den skårne side opad, og drys godt med flagesalt over dem. Stil dem til side i minimum 15 minutter
- I mellemtiden forberedes 3 tallerkener: 1 med mel, 1 med sammenpisket æg og 1 med panko
- Bland alle ingredienser til dressingen og smag til med salt, sukker, citron og peber. Stil på køl
- Dup zucchinierne tørre efter 15 minutter, da saltet får dem til at afgive væske
- Opvarm en mellemstor pande ved middel varme
- Vend hver zucchinistav i mel, derefter æg og slutvist pankorasp
- Kom olie panden til det dækker hele bunden
- Steg zucchinistængerne, indtil pankoen er gylden og sprød på begge sider, og læg dem derefter på et stykke køkkenrulle. Drys med lidt flagesalt og server dem med det samme
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Dressing: Et godt alternativ til den foreslåede dressing er en urtedressing.