Zucchini-fritter med panko

Zucchini-fritter med panko er en velsmagende måde at tilberede zucchini på. Disse fritter får en sprød og gylden yderside, mens de er bløde og cremede indeni. Et velsmagende tilbehør til aftensmaden eller en super snack til en hyggestund.
-

Tilb. tid 20 minutter
Holdbarhed 3 dage
Tid i alt 40 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Zucchini fritter

  • 1 stor zucchini
  • 1 1/2 tsk flagesalt
  • 1 1/2 dl panko
  • 1 æg sammenpisket med lidt salt og peber
  • 1 dl olie til stegning

Paprikadressing (forslag)

  • 4 spsk creme fraiche 18%
  • 1 dl god mayonnaise
  • 2 spsk ketchup
  • 1/2 fed hvidløg
  • 1/2 tsk sennep
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk løgpulver
  • 1/2 tsk sukker
  • 1 tsk citronsaft
  • 1/2 tsk flagesalt
  • 5 kværn sort peber

Fremgangsmåde

Zucchini fritter

  • Skær enderne af zucchini'en og del den i 3 stykker
  • Del hvert stykke i 8-10 stænger
  • Kom stængerne på en tallerken med den skårne side opad, og drys godt med flagesalt over dem. Stil dem til side i minimum 15 minutter
  • I mellemtiden forberedes 3 tallerkener: 1 med mel, 1 med sammenpisket æg og 1 med panko
  • Bland alle ingredienser til dressingen og smag til med salt, sukker, citron og peber. Stil på køl
  • Dup zucchinierne tørre efter 15 minutter, da saltet får dem til at afgive væske
  • Opvarm en mellemstor pande ved middel varme
  • Vend hver zucchinistav i mel, derefter æg og slutvist pankorasp
  • Kom olie panden til det dækker hele bunden
  • Steg zucchinistængerne, indtil pankoen er gylden og sprød på begge sider, og læg dem derefter på et stykke køkkenrulle. Drys med lidt flagesalt og server dem med det samme

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Dressing: Et godt alternativ til den foreslåede dressing er en urtedressing. 

Fortsæt dit madeventyr

Lun kartoffelsalat med estragon og citron

Kartofler i ovn med rosmarin og flagesalt

Kartofler med purløg og parmesan

Bagt aubergine med yoghurt og tahindressing

Søg efter opskrift eller artikel